КИЕВ. Настоятель Спасо-Преображенского кафедрального собора Белой Церкви наречен во епископа Рокитнянского

24 грудня, у залі засіданнь Священного Синоду УПЦ, що при предстоятельській резиденції у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі, відбулося наречення секретаря Білоцерківської єпархії  архімандрита Никодима (Барановського) у єпископа Рокитнянського «богоспасаємого града Рокитного».

Чин наречення звершив Митрополит Київський і всієї України Володимир у співслужінні   архієпископів: Білоцерківського і Богуславського Митрофана, Львівського і Галицького Августина, Бориспільського Антонія,  Переяслав-Хмельницького Олександра,  єпископів: Уманського і Звенигородського Пантелеімона,  Володимир-Волинського і Ковельського Никодима, Ніжинського і Прилуцького Іринея, Макарівського Іларія, Новокаховського і Генічеського Іоасафа та Васильківського Пантелеімона.

Нагадаємо, що рішення про обрання архімандрита Никодима (Барановського)  у єпископа Рокитнянського, вікарія Білоцерківської єпархії, було ухвалено на засідання Священного Синоду УПЦ від 23 грудня цього року (Журнал № 45).
Архієрейська хіротонія архімандрита Никодима (Барановського) відбудеться завтра, 25 грудня, за Божественною літургією у Трапезному храмі Лаври.
 

 


Mail.ru Rambler's Top100 logoSlovo.RU