Львів. У свято Входу Господнього до Єрусалиму, у Свято-Георгіївському кафедральному соборі міста Львова було звершено три Божественні літургії

17 квітня, у свято Входу Господнього до Єрусалиму, у Свято-Георгіївському кафедральному соборі  міста Львова було звершено  три Божественні літургії. Другу  літургію звершив правлячий Львівською єпархією архієпископ Львівський і Галицький Августин, а вікарій Львівської єпархії єпископ Дрогобицький Філарет звершив третю літургію у цьому ж храмі.

Архієреям співслужило єпархіальне духовенство.

Після закінчення другої літургії Владика Августин привітав всіх зі святом, а після читання Євангелія третьої літургії Преосвященніший єпископ Філарет звернувся до віруючих з архіпастирським словом.

Перед початком кожної Божественної літургії був звершений традиційний чин освячення вербових гілок.

Напередодні ввечері, архієпископ Львівський і Галицький Августин у співслужінні єпископа Дрогобицького Філарета та єпархіального духовенства звершив всенощну у Свято-Георгіївському кафедральному соборі міста Львова.  Після читання Преосвященніший Владика Філарет звершив освячення вербових гілок.

В останню неділю перед Великоднем, яка ще називається неділя цвітна, православні  християни святкують Вхід Господній до Єрусалиму. За євангельським переданням, коли Ісус Христос воскресив з мертвих Лазаря, люди, які бачили це, повірили, що він дійсно Син Божий. Коли Ісус в’їжджав на віслюкові до Єрусалима, то люди, вшановуючи його, встеляли дорогу своїм одягом, а також вітали пальмовим гіллям. В Україні таким деревом стала верба, тому в народі це свято називають Вербною неділею.

 


Mail.ru Rambler's Top100 logoSlovo.RU