Біла Церква. Тезоіменитство єпископа Рокитнянського Никодима.

8 травня 2011р. у неділю 3-тю після Пасхи, жон-мироносиць та праведних Іосифа і Никодима у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Біла Церква відбулося святкове богослужіння, яке очолив настоятель собору єпископ Рокитнянський Никодим, вікарій Білоцерківської єпархії. Цього дня владика Никодим відзначив день свого Небесного покровителя.

Привітати архієрея зі святом до Білої Церкви прибули єпископи Ніжинський і Прилуцький Іриней, Івано-Франківський і Коломийський Пантелеімон, Городницький Олександр, вікарій Київської Митрополії, духовенство Білоцерківської та Київської єпархій, які співслужили Преосвященнішому єпископу Никодиму за Божественною літургією.

По завершенні Літургії навколо храму було звершено Хресну ходу, під час якої читалось Євангеліє про Воскресіння Христа Спасителя.

Привітальне слово імениннику сказав найстарший по хіротонії єпископ Іриней. Владика підкреслив самовіддане та ревне служіння єпископа Никодима, його вірність Господу Ісусу Христу та побажав йому і надалі з любов’ю звершувати архієрейське служіння для спасіння своєї душі та душ ввіреної йому пастви.

У відповідь Преосвященний Никодим подякував архієреям, духовенству за їх приїзд та розділену радість свята. Владика привітав усіх жінок зі празником жон-мироносись, побажавши їм такої ж вірності, мужності та любові до Бога, яку проявили святі жони.

 
Mail.ru Rambler's Top100 logoSlovo.RU